English

Новини МИ ПРАЦЮЄМО ЗАРАДИ ЗАХИСТУ ЗАКОННИХ ПРАВ НАШИХ КЛІЄНТІВ

В Херсоні будівельна фірма порушувала авторські права компанії Graphisoft

Слідче управління поліції Херсонщини розслідує кримінальне провадження за фактом порушення законодавства про авторське право.

ЮФ Виндекс звернулася до будівельній фірмі міста Херсон припинити незаконне використання програми ArchiCAD. Директор фірми не вжила жодних дій для припинення порушення, внаслідок чого ЮФ Виндекс було подано заяву до правоохоронних органів про порушення авторських прав свого клієнта компанії Graphisoft.

Поліцейські вилучили комп'ютерну техніку з неліцензійними копіями комп'ютерних програм в офісі фірми.

В ході слідства було встановлено, що працівники будівельної фірми зламали програму для проектування архітектурних споруд ArchiCAD і встановили її на робочих комп'ютерах. Таким чином, фірма своєї незаконної діяльністю завдала компанії Graphisoft збиток в сумі понад 50 000 євро. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 «Порушення авторського права і суміжних прав» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує порушниками - позбавлення волі на строк до шести років. Встановлюється коло причетних осіб до протиправної діяльності. Досудове розслідування триває.